Rūsiņam ģimenes pieaugums

Lai metāls nerūsētu, būtu spožs un ilgi kalpotu, metālmākslinieki ir radījuši savu dievību un aizgādni – Rūsiņu. Un tāpat kā cilvēkam, arī aizgādnim ir sava svētku diena – Rūsiņa diena 29. aprīlis. Varbūt Rūsiņš arī kādreiz ir aizstāvējis Rūsiņu no Satekles, kurš 1212. gadā bija Tālavas latgaļu zemes Satekles vecākais ar gana lielu kara draudzi.

Bet Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolai un tās radošajiem studentiem ir savs Rūsiņš un savi ikgadējie Rūsiņa svētki. Jaunie mākslinieki metāla kalšanā, liešanā, metināšanā un izdomāšanas procesā jau iepriekšējos gados ir radījuši Rūsiņa tēvu un Rūsiņa māti. Šoreiz ir pienācis laiks bērniem – jau no agra rīta metālā taps vismaz trīs mākslas objekti, lai Rūsiņu ģimene ir gana kupla. Palīdzību sniegs arī Latvijas Mākslas akadēmijas metālmākslas studenti, kuri ieradīsies speciāli šim pasākumam no Rīgas.

Un šajā mākslas tapšanas procesā ir aicināts ikviens, īpaši uz jaunās ģimenes iesvētībām 29. aprīlī pulksten 17.30 Rēzeknes Mākslas nama pagalmā, 18. Novembra ielā 26.

Esi brīvs un radošs mūsdienu tehnoloģiju un sajūtu pasaulē, jo radošiem pieder pasaule! Gaidām Tevi – 29.aprīlī Rēzeknes Mākslas nama pagalmā, 18.Novembra ielā 26, iesvētīt Rūsiņa ģimeni.

 

Info: www.rmdv.lv, rmdv@inbox.lv,

Galvenais metāla mākslinieks un Rūsiņa savaldītājs – Norberts Kudiņš – tālr. 29425479.