Jaunas zināšanas un iedvesma no Portugāle

Pilnā sparā Portugālē rit mūsu skolas 10 audzēkņu prakse, kas sākās 4.februārī. Jaunietes apgūst jaunu datorprogrammu SketchUp, tajā izstrādājot konkrētās mājas interjera un dārza ainavas dizainu. Pirms tam audzēknes devās šo celtni un tās apkaimi iepazīt uz vietas. Līdztekus nodarbības bija arī Lisabonas mākslas skolā par karjeras izglītības jautājumiem.

Arī brīvais laiks tiek izmantots lietderīgi, pēc nodarbībām skolā vai uzņēmumā, kā arī brīvdienās iepazīstot mākslas pasauli un baudot Portugāles dabas skaistumu. Kā norāda jaunietes, vērtīgs bija brauciens uz moderno, flīzētām ielām pārbagāto Kaškais pilsētu, Portugāles senās pilsētas Sintras apmeklējums, kas pārsteidza ar vecajām pilīm, klosteriem un eksotiskajiem parkiem. Vienaldzīgus neatstāja arī Nacionālais kariešu muzejs un Lisabonas mākslas muzejs, kur vienkopus apskatāmi 15. – 18.gadsmita Eiropas mākslinieku darbi. Aizraujošs bija ceļojums uz lielo klinti, lai skatītu okeāna viļņus un izjustu to garšu.

Prakse Portugālē noslēgsies 21.februārī. Tā tiek organizāta programmas Erasmus+ atbalstītā RMDV projekta ,,Eiropas mākslas un dizaina skolu labā pieredze karjeras atbalsta sekmēšanā’’, Nr.2019-1-LV01-KA102-060244, ietvaros.

 

 

RMDV projektu vadītāja

Inga Čekša-Ratniece

 

erasmus