Rēzeknes pilsētas jauniešu radošā veidošanas darbnīca: “INTENSIVE HANDS” / “ŅIPRĀS ROCIŅAS”

Rēzeknes Mākslas un diizaina vidusskolā 10.12. un 12.12.2019. notika radošas veidošanas darbnīcas. Rēzeknes pilsētas jaunieši, praktiski darbojoties, apguva dažādus brūnā māla apstrādes tehnikas un dekorēšanas veidus. Iniciatīvas dalībnieki guva priekšstatu par faktūru veidošanu, izmantojot gatavos trafaretus un veidojot unikālu faktūru patstāvīgi. Jaunieši vēroja virpošanas procesu, jo īpaši trauku darināšanas procesu Latvijas tautas daiļamata meistara Jura Krompāna un Keramikas izstrādājumu dizaina programmas 2.k. audzēkņa Jāņa Borisa izpildījumā. Arī paši darbnīcas dalībnieki varēja iemēģināt roku virpošanā un iemācīsies strādāt ar podnieka koka instrumentiem. Skolēni veidoja oriģinālus māla traukus (krūzītes, tasītes, šķīvīšus, bļodiņas, vāzītes utt.).

Projekta dalībnieku māla izstrādājumi tika apdedzināti skolas elektriskajā krāsnī. Radošās darbnīcas laikā izveidotie māla izstrādājumi tika atdāvināti to autoriem.

Šis projekts tiek īstenots Jaunatnes iniciatīvu projektu konkursa ietvaros, to finansē Rēzeknes pilsētas dome, un organizē Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs”.

INFO: Gunta Tjanginska