Mākslas skolas audzēkņu sasniegumi konkursā LIDICE-2021

Šajā gadā 49.Starptautiskajai bērnu mākslas izstādei – konkursam LIDICE – 2021 tika piedāvāta tēma “ROBOTS un mākslīgais intelekts”, aicinot bērnus un jauniešus to atspoguļot savos mākslas darbos. Neskatoties uz Covid-19 izraisīto pandēmiju un ārkārtējo situāciju Latvijā un pasaulē, 49. Starptautiskais bērnu mākslas izstāde-konkurss „LIDICE 2021” notiks martā Lidicē (Čehijā).

Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslas kolas 6.b klases audzēknes Aleksandra Šibanova un Daniela Cirša (pedagoģe Natālija Losāne)par saviem mākslas darbiem ir ieguvušas atzinības rakstus un viņu darbi tika ievietoti digitālajā katalogā.

Latvijā konkursa 1.kārtas izstāde notika no 2021.gada 26.janvāra līdz 11.februārim Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, Rīgā. Ņemot vērā Valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, plašai auditorijai izstādi apmeklēt klātienē nav iespējams, tāpēc ikviens tiek aicināts apskatīt 49. Starptautiskās bērnu mākslas izstādes – konkursa “LIDICE 2021” Latvijas kārtas laureātu darbu digitālo  katalogu mājas lapā intereses.lv, kurā ievietoti 185 darbi.

Informāciju sagatavoja RMDV MS pedagoģe Natālija Losāne.