Zelta rudens Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolā

Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā ir atklāta glezniecības izstāde “Rudens. Zelta rudens“. Izstādē skatāmi mākslinieka, Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Osvalda Zvejsalnieka, viņa kolēģu un skolnieku darbi.

Latvijas ainava un Latgales mazpilsētu baznīcu torņi, pirmās sniega pārslas, ziedi, pagātnes pēdas mūsdienu izjūtās, melnbaltas skumjas un balti krāsains prieks. Darbi ir tik pat dažādi kā ekspozīcijā pārstāvētie gleznotāji. Mākslas profesors, Osvalda Zvejsalnieka kolēģis Juris Jurjāns no Latvijas Mākslas akadēmijas, Baiba Vegere no Rīgas, maigo eļļas toņu meistare Silva Linarte no Daugavpils, Rēzeknes kolēģi un pasniedzēji – akvarelisti Elga Paura un Vladislavs Paurs.

Osvalda Zvejsalnieka skolniekus šajā ekspozīcijā pārstāv Vēsma Ušpele no Rēzeknes novada, Jānis Plivda un Vija Stupāne no Preiļiem, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas mākslas pedagogi Inga Onževa un Agra Ritiņa, Anatolijs Zelčs.

“Mākslas ceļš ir ilgs, un gala tam nav vispārīgi. Un, ja pie horizonta it kā liekas jau saredzams mērķis, tad tam tuvojoties, tas aiziet neaizsniedzamā tālē. Bet tik ilgi, kamēr vien mākslinieks redz savu acu priekšā mērķi, viņš ir uzticīgs savai sūtībai un veltīgi nekalpo mākslai. Zaudējot mērķi, viņš zaudē pats sevi” (Vilhelms Purvītis).

 

Izstādes skatāma: darba dienās no 9.00 – 18.00 līdz oktobra beigām.

 

RMDV baltajā izstāžu zālē, Baznīcas ielā 34a, 1. stāvs.

 

Ieeja bez maksas.