RMDV metālmāksla Viļānos

Metāls var būt viegls un graciozs, mirdzošs. Un metāls var būt atmiņā paliekoša balva vai pateicība. Lietišķs un radošs metāla darba rezultāts Rēzeknes Mākslas un dizaina izglītības programmas studentu izpildījumā ir apskatāms Viļānu novadpētniecības muzejā (adrese: Kultūras laukums 2, Viļāni, Viļānu novads) no 20. marta līdz 5. maijam.

Improvizācija par kafijas tēmu Sanda Abricka, Naura Krastiņa kafijas kannās un Vladislava Jevdokimova “Kafijas kannas lineārajā maketā”, klāt cukura trauki Arņa Brēdika un Laura Pitkeviča izpildījumā. Gaisma un sveces Guntara Koļeiņikova “Svečturī” un Vladislava Jevdokimova gaismas objektos. Arī galda piederumos metāls ieskanas eleganti un paliekoši – salds krējums Aleksandra Rezvova “Krējuma trauks”, mākslinieciski korķviļķi no Aigara Bērziņa vai Olgas Merkulovas garšvielu trauki.

Metālizstrādājumu izglītības programmas vadītājs Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā ir Norberts Kudiņš un izstādē apskatāmi meistara darbi – mūzikas balvas jaunajiem vokālistiem un labākajiem instrumentālistiem, pūtējiem, balva Rēzeknes novada uzņēmumiem un latgaļu arheoloģijas kopijas.

Māksliniece Anastasija Bikova pārsteidz ar juveliermākslas autentiskiem risinājumiem – piespraudēm “Mani kursabiedri”, bet Vladislavs Jevdokimovs ar atšķirīgiem un tradīcijās balstītiem gredzeniem. Laiks, kurš nepieder un vienmēr pastāv – Mārtiņa Pundura “Pulksteņos”.

Atrodiet un piepildiet savu laiku izstādē Viļānu novadpētniecības muzejā vai arī iepazīstiet tuvāk Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolu. Mēs mācām atvērties, būt brīvam mūsdienu tehnoloģiju un sajūtu pasaulē, jo radošiem pieder pasaule!

 

 

 

Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola, Baznīcas iela 34A, Rēzekne

www.rmdv.lv