Top jaunā grāmata…

2019./2020. mācību gada garumā RMDV Mākslas skolas 6.klases audzēkņi piedalījās radošajā projektā – ilustrēja dzejnieces Olgas Borovikovas stāstus un dzejoļus par putniem, dzīvniekiem un Latvijas dabu. Mākslas skolas audzēkņiem tā bija jau otrā tikšanās ar dzejnieces daiļradi: 2017.gadā viņi strādāja pie grāmatas “Рексик, Марсик и другие” ilustrācijām, kur galvenie varoņi bija dzejnieces suņi, kā viņi uztver apkārtējo pasauli, kādi piedzīvojumi notiek viņu dzīvē.

Šoreiz vairāk uzmanības tiek pievērsts Latvijas dabai dažādos gadalaikos, mūsu putniem. Darba gaitā audzēkņiem tika veidota izpratne par daudzveidīgiem teksta vizualizēšanas veidiem, teksta un attēla attiecībām. Kopumā audzēkņi sagatavoja 24 ilustrācijas A-3 formātā. Projektā arī ir iekļauti 2019.g. Mākslas skolas absolventes Arianas Šiškarjovas nobeiguma darbi – O.Borovikovas stāstu par pļavas tilbīti, dzelteno stērsti un cielaviņu ilustrācijas.

Visas kompozīcijas tiek veidotas jauktajā tehnikā. Audzēkņi daudz eksperimentēja ar faktūrām, ar akrila krāsām veidoja nospiedumus. Pēc tam krāsaino laukumu aplikācijas tika papildinātas ar grafiku.

2020.g. jūnijā notiek O.Borovikovas grāmatas “Вместе тесно- скучно врозь” maketēšana izdevniecībā “Latgales druka”. Gan autore, gan jaunie mākslinieki ar nepacietību gaida jaunu grāmatu!

 

RMDV Mākslas skolas skolotāja Ella Maslovska