Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņi startē LatviaSkilss 2019 konkursā

Jau trešo gadu pēc kārtas Ķīpsalas izstāžu centrā notiek gada vērienīgākais notikums profesionālajā izglītībā Latvijā – nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2019, kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra. Šogad 19 prasmju konkursos savas iemaņas pārbauda un par medaļām sacenšas 129 konkursanti no 34 profesionālās izglītības iestādēm. Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolu pārstāv 3 izglītojamie no koka izstrādājumu dizaina, apģērbu un reklāmas dizaina izglītības programmām. Divas dienas konkursanti demonstrē savu meistarību, zināšanas un profesionalitāti tērpu dizainā, grafikas dizainā, galdniecībā. Jauno profesionāļu sniegumu vērtē ekspertu komisijas, kuras veido nozares speciālisti un darba devēji.

SkillsLatvia 2019 ir VIAA organizēts nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss, kas Latvijā notiek jau trešo gadu. Konkurss ar moto “Uzvar darītājs!” cildina jauno profesionāļu prasmes un demonstrē profesionālo izglītības iestāžu un darba tirgus sadarbību.

Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Anita Muižniece: “SkillsLatvia piedalās jaunie profesionāļi, kas katru gadu demonstrē pārliecinošu sniegumu dažādu prasmju jomā, un tā ir platforma, kurā jaunie darītāji satiek potenciālo darba devēju. Darītāju kultūra ir plaukstoša, un jauno profesionāļu pieredzes stāstu netrūkst, tiem uzskatāmi parādot, ka prasmes apvienojumā ar 21. gadsimta cienīgām zināšanām ir mūsdienu kapitāls.”