Aicinām piedalīties pirmajā Baltijas starptautiskajā studentu SketchUp konkursā BISSUC 2022

Konkurss ir lieliska iespēja parādīt savas 3D modelēšanas, renderēšanas, prezentācijas un dizaina prasmes, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu studentiem. Dotais uzdevums ir radīt saules pulksteņa dizaina vizualizāciju, ar programmām SketchUp Pro, LayOut un V-ray for SketchUp. Saules pulksteņa atrašanās vieta izvēlēta Viļņas Gaismas skvērā, par godu pilsētas 700 gadu jubilejai. 

Kāpēc saules pulkstenis? Jo šis īpatnējais objekts ir kā epitomisks simbols cilvēces saiknei ar laiku un telpu. Tā nozīme saistās ar kultūrā nozīmīgiem vēsturiskiem un astronomiskiem notikumiem, gadalaiku gājumu dabā un cilvēka ikdienas dzīvi, saiknē ar saules gaismu. Apgūstot saules pulksteņa dizaina veidošanu, arī Jūs varēsiet kļūt par labāku arhitektu, ainavas plānotāju vai dizaineri, jo lai radītu labu dizainu, tam ir jābūt saistošam ar cilvēka dabu un akurātam, kā saules pulkstenis… 

Sākot ar 11. aprīli jūs pavadīs semināru sērija, kas ļaus apgūt dažāda veida saules pulksteņu veidošanas pamatus, no saules pulksteņu dizaina eksperta Mārtiņa Gila (www.saulespulkstenis.lv). Tāpat, varēsiet apgūt jaunas 3D modelēšanas un vizualizācijas tehnikas ar SketchUp Pro un V-ray. Uzzināsiet arī kā Jūsu dizaina skici pārvērst taustāmā objektā ar 3D drukas palīdzību, seminārā no Tomega.

Neaizmirstot par balvām, no konkursa partneriem Trimble Inc. ,Chaos un Tomega sagādāts balvu fonds vairāk kā 4000 EUR apmērā, ar noderīgiem dizaina izstrādes rīkiem un licencēm. 

Uzzini vairāk un piesakies konkursam:https://www.sketchupbaltic.eu/ 

Konkursa detalizētāks apraksts un noteikumi: https://www.sketchupbaltic.eu/terms