RMDV jaunieši praksē uz Spāniju un Portugāli

erasmus

 

 

 

 

Programmas ERASMUS+ projekta ,,Iemācīties un ieviest tradīcijas un inovācijas no Eiropas skolām’’, Nr.2015-1-LV01-KA102-013147, ietvaros Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas jaunieši jaunas zināšanas un prasmes dodas iegūt praksē ārpus Latvijas. Pirmā grupa jau aizbrauca vakar. 6 audzēkņi – Marija Satibaldijeva, Laura Stūris, Elvis Sviklis, Marika Šeinova, Kristīne Šubrovska, Anete Zaķe – skolotājas Kristīnes Bindukas vadībā devās uz Spāniju, Seviļas pilsētu. Jauniešiem prakse notiks Seviļas mākslas skolā un pilsētas mākslas un dizaina uzņēmumos.

Šodien vēl 6 jaunieši – Kitija Cakule, Elvis Kvedovs, Liena Lapinska, Reinis Sprudzāns, Beāte Ubagovska un Dagne Zālīte – izlido uz Portugāli. Viņi praktizēsies Bragas mākslas skolā, kā arī divos uzņēmumos, iegūstot jaunas prasmes firmu stila dizaina izstrādē. Uz Portugāli līdzi dodas arī skolotāja Gunta Tjanginska.

Abām grupām prakse ilgs 22 dienas. Jaunieši mājās pārradīsies novembra sākumā.

 

Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola Erasmus+ programmas īstenoto projektu ,,Iemācīties un ieviest tradīcijas un inovācijas no Eiropas skolām’’ līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.