Aicinām jauniešus piedalīties sociālo plakātu konkursā „Esi aktīvs – piedalies!”

Pasaules un Latvijas ziņu virsraksti ik dienu vēsta par sabiedrības reakciju uz dažādiem politiskās un pilsoniskās dzīves notikumiem,  cilvēktiesību pārkāpumiem, klimata pārmaiņu izraisītajām sekām, pandēmijas ietekmi. 2021.gads ir pašvaldību vēlēšanu gads. Lai aktivizētu iedzīvotājus paust savu attieksmi par pilsoniskas sabiedrības procesiem un veicinātu to iesaisti pašvaldību vēlēšanu norisēs, biedrība ESTO sadarbībā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, aicina ikvienu vismaz 16 gadu vecu jaunieti ar vai bez priekšzināšanām mākslas jomā piedalīties sociālo plakātu konkursā „Esi aktīvs – piedalies!”.

Plakāts vēsturiski ir viena no spēcīgākajām komunikācijas formām ar
sabiedrību. Izmantojot vizuālo valodu, jaunieši ir aicināti paust savu attieksmi par kādu no plakātu konkursa tēmām – atbildība lēmumu pieņemšanā, pilsoniskās aktivitātes procesi un iesaistīšanās nākotnes sabiedrības veidošanā. Nosakot uzvarētājus, tiks novērtēta autoru radošās idejas oriģinalitāte un plakāta pielietojamība pašvaldību vēlēšanas kampaņu ietvaros.

Konkursa darbi kopā ar aizpildītu pieteikuma veidlapu līdz 2021.gada 23.aprīlim ir jānosūta elektroniski uz e-pastu estobiedriba@gmail.com

Informācija par konkursa laureātiem tiks publicēta 2021. gada 30.aprīlī  interneta vietnēs biedribaslg.lv un rta.lv.
Konkursa laureātu apbalvošana notiks 2021.gada 14.maijā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas izstāžu zālē, plakātu izstādes atklāšanas pasākumā. Konkursā iesniegtie plakāti tiks izstādīti deviņās ceļojošās izstādēs dažādās Latgales vietās, rosinot ikvienu novērtēt vēlēšanu nozīmību pilsoniskas valsts attīstībā un katra pienākumu iesaistīties lēmuma pieņemšanā.
Visi dalībnieki, kuru darbi tiks eksponēti izstādēs, saņems konkursa dalībnieka diplomus. Tiks pasniegta konkursa uzvarētāja balva, kā arī skatītāju simpātiju balva, ko noteiks biedrības ESTO un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas mājaslapu aptaujas balsojums.

Plakātu konkursa „Esi aktīvs – piedalies!” Nolikums un Pieteikuma veidlapa atrodama mājaslapās biedribaslg.lv un rta.lv

Plakātu konkurss “Esi aktīvs – rīkojies!” tiek rīkots ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas atbalstu caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.