Latgales jauno tēlnieku simpozijs guvis atsaucību un gaidu tikšanos Rēzeknē

Noslēgumam tuvojas Latgalē pirmā šāda veida jauno tēlnieku simpozija aktivitātes. Simpozija norises rezultātā ir tapis vides objekts Pateicība.

Sākotnēji bija rīkots konkurss ,,Pateicība’’, kurā  bija aicināti piedalīties Latgales reģiona mākslas skolu audzēkņi un vispārizglītojošo skolu 8-9.klašu skolēni.  Darbu tēma – Pateicība. No 24 saņemtajiem darbiem par veiksmīgāko tika atzīts Rēzeknes Mākslas skolas audzēknes Emmas Sitkovas darbs. Darbu veidoja Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņi, bet apgleznoja Emma kopā ar draugiem.

Drīzumā objekts uzsāka ceļojumu pa Latgales pilsētām un ciemiem kopā ar konkursam ,,Pateicība’’ iesūtīto darbu izstādi.  Simpozija dalībnieki un objekta veidotāji ir saņēmuši labas atsauksmes – Latgalē cilvēkus priecē jauniešu inovatīvas idejas, trūkstot tīkamu objektu. Tādējādi šādas aktivitātes esot ļoti atbalstāmas.

Objekts Pateicība veiksmīgi ir atgriezies Rēzeknē. Otrdien, 1.decembrī plkst.16.00 visus interesentus tas gaida Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslas skolā (Baznīcas ielā 34a, Rēzeknē), kur notiks simpozija gala pasākums.

Projektu ,,Latgales jauno tēlnieku simpozijs’’ īsteno Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola. Vides objekts tapa Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā pedagoga Gunāra Klauča vadībā. Projektu atbalsta  Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts kultūrkapitāla fonda un A/s Latvijas valsts mežu finansētā Latgales kultūras programma 2015.

Inga Čekša-Ratniece

RMDV projektu vadītāja