Citu valstu pieredze liek domāt savādāk! Eiropiskāk!

Zane Skutāne par gūto pieredzi Spānijā:

Seviļas mākslas skolā bija interesanti apskatīt klātienē lielo nozaru daudzveidību. Blakus mūsdienu tehnoloģijām šī skola godā un mēģina saglabāt vecos amatus un arī autentiskas tehnoloģijas, kādas tās bijušas gadsimtiem ilgi. Tas ieinteresēja daudz vairāk par datoriem, kuri tagad ir visur. Nedēļas laikā ieguvām milzīgu informācijas bagāžu, kuru vēl ilgi varēs analizēt un pielietot savā radošajā darbā.

 

Ināra Taranda par pieredzi Itālijā:

Iespaidoja, kā skolas programmas un darbība ir pietuvināta ikdienas dzīvei, darbi tiek izmantoti vai speciāli izstrādāti pilsētas vajadzībām – svētkiem, ikdienai. Ainavu dizaina nodaļā jaunieši pārveido, uzlabo, piemēro noteiktām vajadzībām Itālijas Palermo pilsētas ielas un laukumus, kurus izvēlas tāpēc, kā tie patiešām prasa rekonstrukciju, jo tādu ielu ir daudz, saka, ka vēl kopš kara laikiem. Skolās valda radoša atmosfēra, studenti paši apglezno telpas, kurās uzturas. Visapkārt daudz darbu, tos neslēpj krātuvēs, darbus var apskatīt koridoros, zālēs, darbnīcās. Sicīlija atstāja iespaidu, ka tur ir ko redzēt, ir ko mācīties, ir vērts sadarboties ar turienes cilvēkiem.

 

 

RMDV pedagogu pieredzes apmaiņa notika programmas Erasmus+ projekta ,,Apgūt Eiropas veiksmīgos piemērus dizaina un mākslas izglītībā’’, Nr.2017-1-LV01-KA102-035290, ietvaros.
erasmus

 

 

 

 

 

Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Erasmus+ programmas īstenoto projektu ,,Eiropas labie piemēri mākslas un dizaina izglītībai Latvijā’’ līdzfinansē Eiropas Savienība.
Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.